Testbalzsam: CSM. Recept

Sziasztok,

Ma meghívlak benneteket a kreatív műhelyembe.

Szeretném, ha egy testbalzsamot készítenél, ami elsősorban természetes, másodsorban hatékony, harmadszor pedig nem foglal el túl sok helyet, ami tökéletes az utazásokhoz.

A testápoló meglehetősen puha kozmetikai készítmény, amely valójában inkább szappanra hasonlít, mint balzsamra. Nagyon könnyű elkészíteni és közben a legfontosabb összetevők a képzelettől függnek. A kreativitásnak köszönhetően a tökéletes terméket tudod elkészíteni.

Alap összetevői a test és a hajápoláshoz használt sűrű kozmetikai vaj: shea, babassu, cupuaku, stb. Ezeket egyenlő arányban kell hozzáadni a méhviaszhoz:

50 g (1.7 oz) shea vaj = 50 g (1.7 oz) méhviasz

A szappan természetes kozmetikumokat értékesítő boltokban lehet kapni. Az összetevők egyesítéséhez mikrohullámú sütőben kell őket felmelegíteni. Ne feledd, hogy néhány kozmetikai vaj összekeverésével a tömegnek meg kell egyeznie a méhviasz teljes tömegével. Most öntsük a keveréket egy díszes formába (a legjobb, ha szilikon formát használunk, mert abból könnyebben lehet kivenni, amikor megszilárdul) majd hagyjuk hűvös szobában.

Ha azt szeretnéd, hogy a test balzsamnak kellemes illata legyen, néhány misztikus összetevővel személyesebbé teheted. Az ötletek listája hosszú…Elárulom az én kedvenc összetevőimet, amelyeket gyakran hozzáadok a három olajhoz:

  • néhány csepp természetes illóolaj – kedvenc illatom a citromfű, de más illatokat is használhatsz, vagy néhány aromát kombinálhatsz. Ne felejtsd, hogy bölcsen csináld, mert könnyű a folyamat túlbonyolítása;
  • E-vitamin cseppekben – csak 3-4 cseppet adj hozzá, ha azt tervezed, hogy muffin méretű testbalzsamot készít;
  • por vitamin komplex – egy vitamin helyett különleges vitaminkészletet adhat, amely nem csak a saját krémek készítésére alkalmas, hanem bármilyen más házi kozmetikumhoz is hozzáadható.

A testbalzsam kivételesen kényelmesen használható. Bőrrel érintkezve a rúd felmelegszik, és lassan elolvad. Ezért alapvetően mindössze annyit kell tenni, hogy a bőrbe dörzsölöd, vagy a kezedben felmelegíted. A kozmetikai szerek alkalmazása során masszírozd a bőrt.

A házi készítésű testbalzsam nagyszerű ajándék lehet a barátaidnak!

Élvezd! ;D

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük