TOP 6 Figyelemre méltó kozmetikum

Sziasztok, kedveseim!

A mai poszt olyan élet trükkökről szól, amelyek megváltoztatják az életeteket. 😉

A különleges “fogyatékosságon” gondolkodtam, ami néhányunkra nagyon is jellemző, különösen, amikor belépünk egy drogériába. Nem tudom, hogy ez mindenkit érint-e, de kétségtelenül létezik a probléma: ha két terméket választok, egy olcsóbbat és egy drágábbat, mindig a drágábbat választom. Nem számít, hogy ez egy maszk, hajlakk vagy bármilyen make-up termék. Megpróbálom meggyőzni magam, hogy a kevésbé drága termék nem lesz ugyanolyan jó és csak pénzkidobás lesz, amikor ha egy kicsit többet belefektetnék és 100%-os elégedettséget kapnék.

Sőt, azt is észrevettem, hogy a barátaim is ugyanúgy cselekszenek. A szépség törekvésében senki nem akar kockázatot és kudarcot vallani. Mégis, a legjobb kozmetikum keresése alkalmával koncentrálnunk kell. Ahelyett, hogy rendkívül drága körömlakkot vagy testbalzsamot vásárolnánk, érdemes azokra a termékekre odafigyelni, amelyek nélkülözhetetlenek.

Íme, azon kozmetikumok listája, amelyekre nyugodtan lehet többet költeni:

1. Parfümök

Lényegében, minden nőnek szüksége lenne egy drága és exkluzív parfümre a sminkes asztalán. Olyanra, ami nem párolog el egy órán belül. A parfümnek alkalmazkodnia kell az illető személyiségéhez, stílusához és karakteréhez. Ne feledjük, hogy a márkás parfümök növelik a nőiességet, javítják az önbizalmát és fokozzák az eleganciát. Fontos események, dátumok és az élet minden különleges pillanatában pótolhatatlanok. Ugyanakkor, az illat stimulálja az érzékeket és szép emlékeket épít.

2. Szempillaspirál

Feltételezem, senki sem vonja kétségbe, hogy a szempillák teljesítik a sminket, és kihangsúlyozzák a megjelenést. A kevésbé szép szempillákra, amelyeket túlterheli a szempillaspirál, és a felesleges rétegek okozta irritációkra nemet mondok. Nem feltétlenül kell szemhéjfestéket használnom, csak szempillaspirált? A szempilláim legyenek hosszúak és szépek. Ezért mindig gondoskodom róla, hogy a kozmetikum jó minőségű legyen. Az a legjobb, ha a termék nem csak szépíti a szempillákat, hanem megfelelően ápolja őket.

3. Arckrém

Sajnos az árat indokoló összetevők helyett az olcsó arckrémek gyakran sok kémiai, szintetikus és ellentmondásos összetevőt tartalmaznak. Ne feledjük, hogy a rossz arckrém több kárt okozhat, mint a jó. Eltömődött pórusok, kellemetlen arcbőr, mitesszerek, stb. A kozmetikusod valószínűleg idegroppanást kapna. Az arckrém kiválasztásakor mindig győződjünk meg róla, hogy mennyi jó és rossz van a termékben;) Minél hosszabb a krém összetétele, annál több kémiai és comedogén összetevő van benne, azaz annál rosszabb a bőrre.

4. Szem alatti Krém

Saját szigorú szabály szerint választom a szem alatti krémet. Ez egy érzékeny bőrfelület és a leggyorsabban öregszik. Nincs olyan szempillaspirál vagy szemsmink, amely elrejtené a ráncokat, szem alatti sötét karikákat, duzzadtságot és fakóságot. Ezért, ha alacsony a büdzséd, akkor inkább fektess be egy jó szem alatti krémbe. Lehet, hogy van egy másik termék, amit az olcsóbb helyett megvásárolhatnál.

5. Vörös Ajakrúzs

Csakúgy, mint a parfüm – minden nő kelléke. Ebben az esetben nem ajánlom az olyan olcsó rúzsokat, amelyek elkenődnek, és mindenen foltot hagynak. Vörös rúzs vásárlása során biztosra kell menni, hogy étkezés után is fenn marad. Ha egy szakértő segít a megfelelő árnyalat kiválasztásában, akkor ő valószínűleg egy kontúrt is ad, amivel a smink minden részletességében tökéletes lesz.

6. Alapozó

Az alapozó vásárlásakor ugyanazt az elvet kell követni, mint a krém esetében: jó minőségű kell, hogy legyen, ne tömítse el a pórusokat és ne legyen komodogén hatású. Én még nem találtam meg a tökéletes alapozót, de keresem, és persze van egy listám a kedvenceimről…

…de ez a téma egy másik posztra tartozik!:)

Szép napot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük