Tisztítsuk meg fésűinket és hajkefénket is! Hogyan csináljuk?

Sziasztok Csajok!

A fésűk és a kefék időről időre tisztítást igényelnek. Ők is megérdemelnek egy kis luxust és gondoskodást, ugye? Rendben, de komolyra fordítva a szót, a hajformázó eszközöket rendszeresen meg kell mosni és tisztítani. Hidd el nekem, nincs olyan könnyű tevékenység, mint ez. Lássuk, hogyan érdemes csinálni.

Miért kéne tisztítani a fésűket és hajkeféket?

Reggel és este használod, majd visszahelyezed a polcra. A levegőben lévő port és sok más szennyeződést összegyűjtenek. Törött haj, korpásodás és még a faggyú is összegyűlik a felületükön és a fogakon. A keféknek és fésűknek nincs könnyű életük. És most, gondolkozz el egy pillanatra, hogy tulajdonképpen ilyen koszos tárgyakat használsz a haj fésülésére. Félelmetes … Minden furcsa dolog, ami a fésűhöz tapad egyenesen a fejünkre kerül. Irritáció és betegségek garantálva!

Hogyan lehet megtisztítani a fésűket és a keféket?

Először is nézd meg jól a fésűdet. Annak ellenére, hogy nem látjuk a baktériumokat és a szennyeződéseket, azt látni fogjuk, hogy hány hajszálat veszítettünk a múlt héten. Valószínűleg szennyeződéseket is észlelhetünk, amelyeket el kell távolítani. Néha a hajformázó kozmetikumok maradékai is összegyűlnek a fésű mélyedésében. Ezeket is le kell mosni.

Másodszor, próbáljuk meg kifésülni az összes hajat és más szennyeződéseket az eszköz fogai között. Ehhez használjunk szélesfogú fésűt. Ezután készítsünk fürdõt. Vegyünk egy tálat, töltsük fel meleg vízzel, és adjunk hozzá sampont vagy antisztatikus terméket. Tegyük be a fésűket és a keféket, de hagyjuk, hogy a nyél a vízszint felett maradjon. Ha fából készült fésűt vagy más természetes anyagból készült eszközt használunk, akkor ne felejtsük el, hogy ne tartsuk víz alatt 5 percnél hosszabb ideig. Ellenkező esetben megváltoztathatják az alakjukat, vagy egyszerűen tönkre mehetnek. Használjunk speciális tisztító anyagot (interneten is kapható), hogy megszabaduljunk az összes fennmaradó szennyeződéstől. Végül öblítsük le a habot úgy, hogy a fésűket és a kefét folyó víz alá helyezzük. Győződjünk meg róla, hogy a sampont és más tisztítószereket alaposan leöblítettük.

Harmadik lépésként, szárítsuk meg a fésűket és a kefét. A nedvesség ugyanis támogatja a baktériumok elszaporodását és az anyag tönkretételét. Ezért helyezzük a hajformázókat száraz helyre, vagy távolítuk el a vizet egy hajszárító segítségével hűvös levegős beállítással. Ezután már szabadon fésülhetjük és formázhatjuk hajunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük