Hogyan varázsolhatunk nagyobb szemeket smink használatával?

Végre megoszthatom veled ezt az útmutatót. Hogyan kell sminkelni, hogy nagyobbnak tűnjön a szemed? Már minden trükköt elsajátítottam, kipróbáltam, készen állok arra, hogy továbbadjam nektek. Kíváncsi vagy, mit tanultam, miközben próbáltam sminkkel kihangsúlyozni a szemeimet?

Statisztikailag a legtöbb nőnek tetszik a szemformája és -mérete. Sminkkel próbáljuk kihangsúlyozni őket. Mik a leggyakoribb hibák, amiket elkövetünk?

  1. Rosszul illesztjük a fedőszínt, így a sötét szem alatti karikák elveszik a ragyogást és a szépséget.
  2. A felső és az alsó szemhéjat is bekenjük szempillaspirállal.
  3. Egyszínű szemhéjfestéket viszünk fel az egész szemhéjra, amitől a szem kisebbnek tűnik.
  4.  Elfelejtjük, hogy a szemhéjfestéknek kontrasztot kell alkotnia a szivárványhártyával.
  5.  Túl sok terméket viszünk fel az alsó szemhéjra, így a smink nehezebbnek tűnik.
  6.  Elfelejtjük, hogy a gyöngyházfényű és csillámos szemhéjfestéket csak highlighterként használjuk, kis mennyiségben.
  7. Nem tudjuk, hogyan kell a szemöldököt sminkelni.
  8. Túl sokat használunk a szemceruzából.
  9.  Fekete ceruzával határozzuk meg a felső és alsó szemhéjat.
  10. FOGALMUNK SINCS A TRÜKKÖKRŐL, AMELYEKKEL A SZEMEKET NAGYOBBÁ VARÁZSOLHATJUK!

Elhoztam nektek néhány tippet, hogyan lehet sminkkel nagyobbnak láttatni a szemeket és remélem, hasznosítani fogod az infókat. Tényleg hiszem, hogy a következő szintre emelheted a sminkelésedet!

Hogyan kell szemnagyobbító sminket alkalmazni?

Létezik egy gyors és egy haladó módszer is. Próbáld meg az első módszerrel nagyobbnak láttatni a szemeket. Ha nem vagy elégedett a hatással, kipróbálhatod a másik módszert is. Ez némileg több szakértelmet igényel.

1. Technika

Vigyél fel bézs színű szemhéjfestéket a szemhéjra. Használj fekete vagy sötétbarna szemceruzát, a szem közepétől a külső sarokig húzva. Simíts egy keveset a sötét szemhéjfestékből a külső sarokba és dörzsöld a felső szemhéj ránca fölé. Ezután használj egy volumennövelő szempillaspirált.

2. Technika

Kezdd a szemöldökkel, hogy gyönyörű keretet kapj. Formázd és töltsd ki őket szemhéjfestékkel vagy ceruzával, használj fésűt, és fixáld szemöldökzselével. Vigyél fel egy szemhéjfesték-alapozót, hogy kiegyenlítsd a bőrtónust, vidd fel a megfelelő korrektort a szem alá a sötét karikák elrejtéséhez. Használj alapként egy finom, világos bézs színű szemhéjfestéket. Vigyél fel egy kissé sötétebb szemhéjfestéket, a szem közepétől a külső sarok felé haladva. A külső sarokba használj sötétbarnát és a ránc fölött is kend el. A belső sarokban használj egy nagyon világos bézs színt, hogy kontrasztot kapj és határozottabbá tedd a szemedet. Használj fekete szemceruzát a felső szempillasorhoz – haladj a közepétől a külső sarok felé. Minél tovább haladsz, annál vastagabb lesz a vonal. Ha tudod, hogyan kell szárnyas szemceruzát készíteni, használd azt a szemek kiemeléséhez. A vízvonalat fehér ceruzával húzd ki a még nagyobbnak tűnő szemekért. Használj szempillagöndörítőt és szempillaspirált. A merészebb hatás érdekében alkalmazz két réteget.

Melyik technika a vonzóbb?

Sminkkel nagyobbnak láttatni a szemeket nem is olyan nehéz!

El kell ismerned, hogy ezek a lépések meglehetősen egyszerűnek tűnnek. Hiszem, hogy mindenki képes lesz arra, hogy ezekkel az egyszerű trükkökkel fel tudja dobni a tekintetét. Nyilvánvaló, hogy a szemnagyobbító sminknek nem kell a barna és bézs színekre koncentrálnia. Használhatunk például arany árnyalatokat is, hogy megvilágítsuk a szemhéj közepét. A szabály egyszerű: világos árnyék a belső sarkokra, sötét színek a külső sarkokra.

Hogyan ellenőrizheted, hogy jól csinálod-e?

A tükrök hajlamosak eltorzítani a valóságot, ezért nehéz megállapítani, hogy jól sminkeltünk-e vagy sem. Ne aggódj! Van egy megoldás.

Sminkeld ki az egyik szemedet, ahogy mindig is szoktad. Fogd a kedvenc termékeidet és alkalmazd őket úgy, ahogyan azt naponta teszed. Ezután térjünk át a másik szemre – kövesd a tippjeimet, hogy a szemek nagyobbnak tűnjenek. Végül vess egy pillantást mindkét szemre. Biztosan rögtön észreveszed majd, hogy melyik a szebb.

Sok sikert!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük