Hogyan válasszunk hajszárítót? A legjobb hajformázók előnyei

Sziasztok Lányok!

Ma arról fogok nektek írni, hogy hogyan kell kiválasztani a legjobb hajszárítót. Ebből a bejegyzésből megtudhatod, milyen eszközt kell használni a haj és a fejbőr típusával egyeztetve. Megismerheted továbbá a hajszárítóhoz kapcsolódó olyan kifejezéseket is, amelyeket minden hajmániásnak tudni kell. Jó olvasást!

Milyen a jó hajszárító?

A A motor teljesítménye nagy jelentőséggel bír hajszárítás közben. Kétféle motorról van szó: AC és DC motorokról. Az elsőnek nagyobb a hatékonysága, és ami ehhez kapcsolódik, a szárítási sebesség is gyorsabb. Az AC motorok nehezebbek és nagyobbak, ezért nehezebb egy kézben tartani egy ilyen motorral ellátott eszközt. A DC motorok kevesebb teljesítményt és lassabb szárítási sebességet érnek el. Azonban az ilyen típusú motorral működő hajszárítók kisebbek is és nem olyan súlyosak. A készülék mérete és súlya nyilván a használat kényelméül szolgál.

Számos hajmániás számára, beleértve engem is, minden olyan kiegészítő, ami egy hajszárítóhoz jár, döntő fontosságú. Ezek a kiegészítők lehetnek hajszárító fejek, a levegőáramlást szűkítő fúvókák, kefék, amelyek az egyes hajszálak szárításában segítenek stb. Nem tagadható, hogy ezek a kiegészítők megkönnyítik a hajszárítást és a hajformázást, időt takarítanak meg, és lehetővé teszik a szálak olyan formázását, ahogyan azt mi szeretnénk.

A modern hajszárítók sok olyan beállítást is tartalmaznak, amelyek megkönnyítik a hajszárítást. Jelenleg ezek a titán-, kerámia- és turmalin technológiák. Az ilyen kirgészítők fő feladata a haj és a fejbőr védelme a károk és a forró levegő ellen. A 21. századi eszközök ionizációs funkcióval is rendelkeznek, amely megakadályozzák a haj egyenetlenségét, a hűvös levegő áramlását, amely lezárja a kutikulákat, valamint hőmérsékletszabályozó funkcióval is rendelkeznek.

Hajszárító vs. a haj és fejbőr típusa

A száraz hajról úgy tudunk gondoskodni, ha turmalinos technológiát használunk. Ennek köszönhetően a szálak hidratálódnak és rugalmasabbá válnak. Zsíros a hajad? Vegyél egy szokásos hajszárítót ionizációs funkció és turmalin technológia nélkül. A hajad nem hidratálást igényel, hanem egy gyógyító sampont és a faggyútermelést korlátozó készítmények használatát.

A megfelelő szerkezetű, azaz zárt kutikulákkal rendelkező normál hajat a hőmérsékletszabályozó, az ionizációs funkció és a kerámia technológia használatával felszerelt hajszárítóval szárítsuk. A szálak göndörek vagy hullámosak? Használjunk olyan eszközt, amely diffúzort tartalmaz, amely meghatározza a haj görbületét. Szintén érdemes gondolkodni egy olyan eszközben, amely turmalin technológiával és ionizációs funkcióval van felszerelve.

A hajszárító kiválasztásakor más szempontok is fontos szerepet játszanak. Tervezel nyaralást? Válassz egy DC motoros hajszárítót – könnyebb és kevesebb helyet foglal el a bőröndben. Ha pénzt szeretnél megtakarítani, vásárolj egy kis motorral felszerelt eszközt. Ha azonban szeretnél költeni kozmetikai eszközre, akkor nagy hajszárítót válassz AC motorral, mivel ez nagyobb hatékonyságot biztosít a hajszárításhoz.

Remélem, hasznos tanácsokat találtál a hajszárító kiválasztásához és használatához.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük