Hogyan lehet tartósan napbarnított bőrünk és nyári sminkünk?

Sziasztok!

Sajnos lassan véget ér a nyár, de mindig nehezen tudunk áttérni a hűvösebb hőmérsékletre és a vastagabb ruházatra. Az egyetlen dolog, amivel meghosszabbíthatod a napbarnított bőröd élettartamát, az a megfelelő kozmetikumok használata. Bronzosító, szemhéjfesték, púder, önbarnító… Ezek csak néhány a nyári külsőt meghosszabbító termékek közül. Hogyan használjuk őket helyesen?

Több ideig tartó nyári barnulás

A nyári megjelenés megőrzésének alapszabálya, hogy ne használjunk teljes fedésű alapozót. Ehelyett sokkal jobb, ha hidratáló és mattító sminkalapokat és könnyű BB-krémeket használsz. Ha az arcodon vannak elszíneződések, ráncok és pattanások, elég egy teljes fedésű korrektor. A napozás meghosszabbításához ajánlott highlightereket használni? Ez attól függ, hogy van-e még meleg odakint. Ha igen, akkor nincs értelme vastag sminkréteget felvinni. A magas hőmérséklet és a magas páratartalom elősegíti  a foltos bőrfényt, amitől távol akarsz maradni.

Smink vs. napozás

A nyári sminknek nem kell nehéznek és sötétnek lennie, hanem inkább könnyednek és ragyogónak. Nem kell teljes fedésű korrektorokat vagy szemhéjfestékeket használnod. Választhatsz természetes árnyalatú, csillogó szemcsékkel ellátott kozmetikumokat is. A szemhéjfestékek legszebb a bronz, réz, barack, rózsaszín, zöld és arany. Ne feledkezz meg a pezsgőszínű kozmetikumokról sem, amelyek a fent említett árnyalatokkal összhangban játszanak.

Mi a helyzet a szemhéjfesték-alapozóval? Lényegesnek kell tekintened, mert nemcsak a szemhéjfestékek élettartamát hosszabbítja meg, hanem természetes kinézettel is megajándékoz. A highlighter szintén fontos, tedd a szem belső sarkaira, a szemöldök íve alá, Ámor szemöldökére és az arccsontok tetejére, úgy, hogy a szemek nagyobbnak tűnjenek.

A szemöldökvonal sötétítéséhez használj ceruzát; a szem külső sarkára is felviheted. Mivel még mindig ebben a nyári hangulatban vagyunk, a ceruza színével is játszhatunk egy kicsit. Ne használj barna és fekete szemceruzát és válassz az íriszed színéhez illő színt. Ugyanezt megteheted a szempillaspirállal is. Használjunk két különböző árnyalatot a felső és az alsó szempillákhoz.

Pirosító

Annak ellenére, hogy az arc nagyon gyorsan barnul, nem szabad elfelejtened megajándékoznod egy csipetnyi színnel és frissességgel. Nyilvánvalóan egy hagyományos pirosító itt is megteszi a hatását. Árnyalatának a lehető legközelebb kell állnia a természetes ajakszínedhez. Ne felejtsd el minimálisan felvinni, finoman végigsimítva vele az arcodat. Ha highlightert szeretnél használni, akkor ne felejts el matt pirosítót alkalmazni.

Ajkak

A  megfelelő ajak sminknek köszönhetően tökéletes lehet a nyári sminked. Ehhez használj egy nude árnyalatú rúzst és egy ajakceruzát. Emellett választhatsz finom szájfényt is, amelyet ajkaid közepére vihetsz fel. Fontos, hogy a rúzst púderrel fixáld és tegyél a táskádba törlőpapírt.

Amikor a napbarnított bőr kezd eltűnni…

Érdemes olyan bronzosító használni, amely a napcsókolta bőr hatását kelti. Pont azokra az arcrészekre vidd fel, amelyek a leggyorsabban barnulnak. Pontosítva, ezek a halánték, a szemöldökívek, az orrnyereg, az arccsontok, az állkapocsvonal, a nyak oldala, a dekoltázs és a vállak. A bronzosítót fokozatosan vigyük fel és ne essünk túlzásba, biztsoan senki sem szeretne egy terészetellenes hatást elérni. Egy nagy, bolyhos ecsettel finoman söpörd át a testedet.

Smink vs. évszak

Sminkünknek az évszakok múlásával együtt kell változnia. Ha vége a nyárnak, érdemes az erősebb árnyalatú kozmetikumokhoz nyúlni, a gyakran csillámos részecskéket tartalmazó nyári termékeket pedig tegyük el valahova a következő nyárig. A nyári színpalettát cseréljük le őszi palettára, amelyben a föld és a természet színei jelennek meg. A bronzosítóról, highlighterről és pirosítóról még ne mondj le, mert ezeknek köszönhetően bőröd ragyogó, egészséges és nyárias külsővel lesz megajándékozva.

Neked mik a trükkjeid, hogy a nyár sokáig megmaradjon a bőrödön?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük