Gyomorcseppek: A legjobb fejbőrápoló, amit valaha használtam!

A gyomorcseppeket lehet fejbőrre alkalmazni? Van ennek egyáltalán értelme? Mielőtt azt gondolnád, hogy bolond vagyok, kérlek, nézd meg a gyomorcseppek összetételét – kevés fejbőrkondicionáló kínál ilyen koncentrált gyógynövényeket!

Néhány hete elhatároztam, hogy kiderítem, hogyan hatnak a gyomorcseppek a hajra, vagy éppenséggel a fejbőrre. Természetesen leírom nektek a kísérletem eredményét. De előtte kitaláljátok, hogyan jutott eszembe a gyomorcseppek hajra való alkalmazásának ötlete?

Gyomorcseppek mint fejbőrkondicionáló

Körülbelül 4 héttel ezelőtt végre nekiláttam, hogy kitakarítsam a gyógyszeres szekrényemet. Amikor a gyomorcseppek lejárati idejét ellenőriztem, vetettem egy pillantást az összetevők listájára. Kiderült, hogy ezek a cseppek borzasztóan gazdagok növényi összetevőkben. És ezek a kivonatok nem is akármilyenek, mert az anyagokat általában a hajnövekedés elősegítéséért és a hajhullás elleni küzdelemért felelős termékekben használják!

És ekkor döntöttem úgy, hogy kipróbálom a gyomorcseppeket a hajamon. Legrosszabb esetben csak az időmet pazarlom vagy egy kis fejbőr irritációtól fogok szenvedni, de feltételeztem, hogy nem fog történni semmi komoly dolog.

Mit tartalmaznak a gyomorcseppek? A legjobb fejbőrkondicionáló formula

Azt hiszem, azzal kell kezdenünk, hogy elemezzük az összetevőket, amelyekből a rendszeres gyomorcseppek állnak. Az alábbiakban a gyomorcseppekben található leggyakoribb gyógynövénykivonatok listáját találhatod:

  1. Orbáncfű kivonat – gyulladáscsökkentő és nyugtató hatású, ezért jó alternatíva fejbőrkondicionáló helyett.  Az orbáncfű kivonatot a kopaszsággal foglalkozó készítményekben használják, mert erősíti a hajhagymákat és felgyorsítja a hajnövekedést.
  2. Borsmenta – a korpásodás elleni küzdelemről és a bőr pH-értékének kiegyensúlyozásáról ismert. Felfrissíti a fejbőrt és ellátja azt: A- és C-vitaminnal, vassal, kálciummal, káliummal és magnéziummal. A fejbőrre kenve  kellemes hideg érzést ad.
  3. Valerianagyökér kivonat – amely inkább nyugtatóként ismert. Ha a hajra alkalmazzuk, baktériumölő (tökéletes a korpásodás kezelésére) és nyugtató hatása van. Emellett ez a kivonat a zsíros fejbőr problémája ellen is küzd.
  4. Gentiana gyökér kivonat – baktérium- és gombaölő hatású. Ez a kivonat segíti a fertőzések kezelését, ezért hasznos a problémás fejbőr kezelésében (pl. korpásodás ellen).
  5. Keserű narancs – sok mindenre alkalmas, alapvetően arról is ismert, hogy segít a fogyásban. Anyagcsere-növelő anyagokat tartalmaz, de ami minket jobban érdekel, az a gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatása.

VIGYÁZAT!

A gyógynövénykivonatokon kívül a rendszeres gyomorcseppek más anyagokat is tartalmazhatnak. Ne alkalmazz ilyen gyomorcseppeket a fejbőrödre! Keresd továbbra is azokat a cseppeket, amelyek teljes egészében gyógynövényekből állnak.

Hogyan használjuk a gyomorcseppeket fejbőrápolóként?

Hadd kezdjem azzal, hogy a fejbőrkondicionáló hatékony alternatívájaként használtsz gyomorcseppeket – mint kiderült – meglehetősen népszerű módszer. Azonban tisztában kell lenni azzal, hogy a magas koncentrációjú gyógynövénykivonatok miatt, amelyek irritációt okozhatnak, csak kis mennyiségű gyomorcseppet szabad a fejbőrre felvinni. Ezért azt javasolnám, hogy csak néhány cseppet vegyél és keverd össze vízzel, hogy a keverék kevésbé legyen intenzív.

Íme az én módszerem a gyomorcseppek hígítására, tálka nélkül:

  1. Megnedvesítem a kezemet vízzel és nem törlöm szárazra.
  2. Ezután a nedves kezembe öntök a készítményből néhány cseppet.
  3. Ezután a gyomorcseppeket a tenyerem között bedörzsölöm.
  4. Most elkezdem bedörzsölni a hígított gyomorcseppeket a fejbőrbe, hogy
  5.  Végül az ujjbegyekkel 15 percig masszírozom a fejbőrt

Mikor a legjobb a gyomorcseppeket használni? Az ilyen hajbalzsam akkor fejti ki a legjobb hatást, ha 30-40 perccel hajmosás előtt alkalmazzuk. Ez az időtartam elég hosszú ahhoz, hogy a gyógynövények hatással legyenek a fejbőrre, de nem elég hosszú ahhoz, hogy a gyógynövények irritálják a fejbőrt.

Gyomorcseppek fejbőrkondicionálóként: Hatások

Oké, itt az összefoglaló, tehát néhány szó arról, hogyan hatnak a gyomorcseppek a hajra és a fejbőrre.

Hogy őszinte legyek, még soha nem volt ilyen erős fejbőrkondicionálóm. Egyik drogériás szépségápolási termék sem működik olyan hihetetlen módon, mint a hígított gyomorcseppek. Meglepődtem, hogy milyen erős és vastag lett a hajam mindössze 3 hét után. Sőt, amikor rendszeresen használtam a cseppeket, azt vettem észre, hogy kevesebb hajam hullik ki. Viszont a hajam hosszabb és dúsabb lett mert a gyógynövénykivonatok ösztönözték a hajnövekedést. Nyilvánvaló, hogy most a fejbőröm tiszta és friss marad, így a korpásodással kapcsolatos probléma többé nem létezik számomra.

Számomra a gyomorcseppek a legjobb fejbőrkondicionáló. Próbáld ki őket! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük