Fehérjék a hajápolásban

Sziasztok!

A hidratálókkal és a lágyítókkal együtt a fehérjék is gyakori összetevői a hajápolásnak. Rengeteg segítséget nyújtanak, mégis károsak lehetnek, ha rosszul használjuk őket. Ha kedvet kaptál, hogy belevágj a fehérje hajkezelésbe olvass tovább!

Miért fontosak a fehérjék a hajápolásban?

Ha nem figyelsz oda a hajpakolások és hajkondicionálók összetevőire, lehetséges, hogy merevvé, törékennyé, durvává és fénytelenné teszi a hajadat. Ez leginkább akkor fordul elő, ha minden hajmosás után fehérjében gazdag termékeket használsz. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy ismerd az ilyen termékek jelöléseit.

Fehérjék: mikor használjuk és mikor nem?

A fehérjemaszkok és kondicionálók jó választásnak bizonyulnak, ha:

  • a haj elnehezült és nehezen növelhető a volumene
  • a szálak petyhüdtnek tűnnek
  • a haj szalmaszerű
  • a haj ellenáll a hajformázó eszközöknek
  • a haj fénytelen
  • úgy tűnik, mintha kevesebb hajad lenne, akkor is ha nem hullik

Nem szabad fehérje termékeket használni, ha a hajad száraz és durva, göndör és statikus, vagy tompának tűnik.

Fehérjék a kozmetikumokban

Milyen nevű fehérjéket érdemes keresni a termékekben? Olvasd el figyelmesen az összetételt és ellenőrizd a következőket: zabfehérje, keratin, selyem, tejfehérje, szójafehérje, kollagén, szericin. Egyes gyártók a címkén feltüntetik a fehérjetartalomra vonatkozó információkat, de ellenőrizd az INCI-t, hogy megbizonyosodj róla.

Hogyan használjuk a fehérjetermékeket?

Havonta csak néhányszor alkalmazok fehérjével feltöltött termékeket, mégis mindig megfigyelem a hajam. Az ilyen termékeket akkor használom, ha látom, hogy a hajamból hiányzik ez az összetevő.

Szintén szeretem használni a proteint hajolajos kezelés után, vagy a hajpuhítók használata után, amikor a hajam kicsit petyhüdt és lapos.

Mi a helyzet veletek? Ti szeretitek használni a fehérjéket a hajápolásban?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük