Emulgeálószer hajápoláshoz. Hogyan mossuk le az olajat a hajról?

A hajolajos kezelés az utóbbi időben nagyon divatossá vált, ez a leghatékonyabb módja a haj és a fejbőr kondicionálásának. Mindegy, hogy milyen olajat használsz, utána le kell mosni. Általában tisztító samponokat használnak, de van egy sokkal jobb módja is annak, hogy lemosd az olajos kezelést. 

Hogyan kell lemosni az olajat a hajról?

A hajolajos kezeléseknek rengeteg előnye van. Ennek a hajápolási módszernek köszönhetően a hajszálak puhábbak, fényesebbek, nedvességet és tápanyagokat kapnak. Lényeges, hogy az olajat a hajad porozitás típusához igazítsd. A nagy porozitású hajhoz a legjobban a nagy részecskékből álló olajok illenek, amelyek könnyen áthatolnak a megemelkedett kutikula pikkelyein, pl. az avokádóolaj. Másrészt az alacsony porozitású hajnak apró részecskékből álló olajokra van szüksége, pl. jojobaolajra.

Ha a felvitt olaj nem szívódik fel teljesen, akkor nyilván le kell mosni. A lányok általában mosószeres samponokat használnak erre. Ez nem rossz ötlet – elvégre az ilyen termékek alaposan megtisztítják a hajat az olajtól, faggyútól és egyéb szennyeződésektől vagy zsíros maradványoktól. Mindazonáltal van egy sokkal jobb módja is az olajos kezelés utáni hajmosásnak. Ez a módszer ráadásul kondicionálja a hajat, és – ami a legjobb – nincs olyan negatív hatása, mint a mosószereknek.

Mit jelent az emulgeálás?

Két állagot egyesítünk eggyé. Az olajat vízzel emulgeálhatjuk, miután krémes állagot kapunk. Ehhez emulgeálószert, azaz két anyagot összekötő összetevőt használnak. Ugyanez a folyamat vonatkozik a haj emulgeálására is. Az emulgeálószer egy maszk vagy kondicionáló, amely a vizet olajjal egyesíti.

Hogyan kell emulgeálni a hajat?

Ennek több módja is van. Az egyik az, hogy egy olaj felvitele után emulgeáljuk a hajat. Kb. tizenöt perc múlva alkalmazz egy könnyű kondicionálót és 45 perc múlva öblítsd le az egészet. Ahhoz, hogy biztosan eltűnjön az olaj, használj SLS-mentes, enyhe sampont.

Egy másik módszerrel mosás előtt emulgeáljuk a hajat. Olajozd be a hajat, hagyd hatni, majd mosás előtt tizenöt perccel alkalmazz maszkot vagy kondicionálót. Végül használj kíméletes sampont. Az utolsó módszer a nedves haj emulgeálását jelenti: alkalmazd az olajos kezelést, amikor éppen le szeretnéd mosni a hajadat, nedvesítsd be a hajat, használj kondicionálót vagy maszkot és hagyd hatni körülbelül 10 percig. Ezután mosd meg a hajat SLS-mentes samponnal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük