Ellenőrzöd az alapozó árnyalatát az állcsontodon? Tudok egy jobb módszert arra, hogy megtaláld a számodra legmegfelelő alapozó színt.

Hogyan válasszunk alapozót? Hogyan deríthetjük ki, hogy egy adott árnyalat illik-e hozzánk? Melyik testrészünkön kell kipróbálni, hogy egy adott alapozó természetes hatású végeredményt biztosít vagy sem – az állcsonton, a csuklón vagy a nyakon? Mindezekre a kérdésekre mindjárt válaszolok. Üdvözlök minden sminkmániást!

Könyvek ezrei foglalkoznak a legjobb alapozószín megtalálásának témájával, mégsem létezik olyan, amely 100%-ig biztosra venné, hogy a megvásárolt árnyalat hibátlanul illeszkedik az arcbőrödhöz. Ezért járjuk végig együtt a megfelelő szépségápolási termék kiválasztásának minden lépését.

1. Soha ne vásárolj alapozót az interneten!

Én egyszer megtettem. Csak egyszer. És soha többé nem követem el ugyanazt a hibát. Hogy miért?

Alapozót vásárolni egy online boltból olyan, mintha szerencsejátékot játszanál. Oké, kiválasztasz egy árnyalatot a honlapon bemutatott tucatnyi közül, mégsem lehetsz biztos benne, hogy pontosan mit is fogsz kapni. Kiderülhet, hogy a kiválasztott szín túl világos vagy túl sötét, mert a valóságban teljesen másképp néz ki, mint ahogy a képernyőn megjelenik. Valójában ennek nem kellene meglepőnek lennie, mert nem lehetséges egy adott színt pontosan megjeleníteni minden egyes készülék képernyőjén. Emiatt az interneten keresztül történő vásárlás ötlete egyszerűen ostobaság.

Emellett az egyik legnagyobb előnye annak, ha egy hagyományos üzletben vásárolsz alapozót, az, hogy kipróbálhatod. Az online drogériákban nincsenek tesztelők, amelyekkel a bőrödre kenve ellenőrizheted, hogy a szín illik-e hozzád. Emiatt egyértelműen nehezebb megtalálni a megfelelő terméket. Emellett az alapozó online vásárlásával nem tudod ellenőrizni a termék állagát és azt, hogy hogyan viselkedik, amikor a bőröddel érintkezik.

Kivétel: ha már megvan az alapozód és tudod, hogy melyik árnyalat illik hozzád a legjobban.

2. Menj el először egy drogériába, hogy megismerd a terepet!

Ne vegyél akármilyen alapozót.

Először is nézd meg az összes alapozót, amit az adott drogéria kínál. Másodszor, döntsd el, hogy melyik termék árkategóriája felel meg számodra – lehet, hogy nem engedheted meg magadnak, hogy egy kicsit drágább termékeket vegyél, ezért rögtön el is felejtheted őket. Harmadszor, ellenőrizd, hogy az alapozók megfelelnek-e a bőr igényeinek. Ha például fiatal vagy, nincs szükséged olyan alapozóra, amelynek öregedésgátló hatása van. Ezután próbálj ki néhány tesztert. Tisztázzuk, hogy akinek érzékeny az arcbőre, ne válasszon zsíros, vastag és teljes fedésű alapozót. Leghamarabb az alapozó árnyalatának kiválasztására koncentrálhatsz.

DE! Ne teszteld az alapozó árnyalatát a drogériában. Vegyél néhány mintát a téged leginkább érdeklő termékekből és otthon alkalmazd őket. A drogériákra jellemző mesterséges és nagyon erős fény akadályozni fogja a helyes döntés meghozatalát a megfelelő árnyalat kiválasztása szempontjából. A színek tesztelésének legjobb módja, ha ezt otthon, természetes fényviszonyok között végzed el.

3. Sem az állkapocscsont, sem a csukló nem jó hely egy alapozó tesztelésére!

Gondolom, szinte mindenhol azt írják, hogy nem szabad a csuklódon tesztelni egy alapozó árnyalatát. De miért rossz ötlet akár az állcsontra, akár a nyakra felvinni a terméket?

Valóban, az állcsonton való alapozó tesztelés egy sokak által ajánlott technika. Alapvetően a nyakadra is felviheted az alapozót, hiszen végül is azt szeretnéd, hogy az alapozó a nyak bőrével is egybeolvadjon. A sminkesek legújabb felfedezése azonban teljesen új megvilágításba helyezi ezt a kérdést. Tehát melyik a legmegfelelőbb testrész, amin kipróbálhatod az alapozó árnyalatát?

Azt mondják, hogy a legmegfelelőbb bőrfelület egy árnyalat tesztelésére az arccsont legmagasabb pontja, pontosabban – ez az a hely, ahová a highlightert viszed fel. Állítólag pontosan ez az a terület, ahol a bőrünk se nem túl sötét, se nem túl világos. Az indoklásban a sminkesek égett pirítóshoz hasonlítják az arcunkat… Igen, jól értetted – pirítóshoz. Azt állítják, hogy arcunk külső részei a legsötétebbek (homlok, áll és állkapocs), mert ezek reagálnak a leggyorsabban a napra. És pont ez az oka annak, hogy nem szabad az állcsontodra alapozót felvinni, mert túl sötétnek bizonyulhat, ha egyenletesen eloszlatod az arcodon.

Kivétel: ha az arccsont területén némi elszíneződést vagy bőrpírt észlelsz, akkor ez a technika nem fog segíteni.

Segítettek-e a tanácsaim a megfelelő árnyalatú alapozó kiválasztásában?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük