4 Bõrtípus. Hogyan Kell Õket Ápolni?

Sziasztok, lányok!

A bõr típusa meghatározza, mely terméket kell használnunk. Mint tudod, négy alapvetõ bõrtípus létezik: száraz, normál, zsíros és kombinált. Néha az emberek még hozzáadják a kapilláris, pattanásokra hajlamos és egyéb típusokat is. Mégis, ma a’mindenki számára ismertekkel foglalkozunk.

SZÁRAZ BÕR

A száraz bõr nem ’termel faggyút, így a smink is hosszantartóbb. Másrészt száraz részekkel szenved, a bõr gyorsabban öregszik és ’könnyen irritálódik. Hogyan kell ápolni? Használjunk hidratálót smink primerként. Alvás elõtt vegyünk egy intenzíven hidratáló krémet dupla adag tápanyaggal. A száraz bõr ápolása érdekében látogass el egy kozmetikushoz. A mezoterápia és oxigén infuzió legjobb hidratáló kezelések, ugyanis hidratáló és tápláló összetevõket injektálnak a bõrbe.

NORMÁL BÕR

Minden nõ ilyet szeretne, ’ugye? A normál bõr megfelelõen hidratált, egyenletes a tónusa és nincsenek rajta foltok. Továbbá ez a bõrtípus nagyon könnyû, de nem’használható bármely termék. Egy gyengéd sminklemosó, UV szûrõvel ellátott hidratáló és szem alatti krém pont elég. Használj mérsékelt termékeket, amelyek nem’irritálnak, és nem szárítanak. Jegyezd meg, hogy’ a jövõben anti-aging krémeket és kezeléseket kell igénybe venned.

ZSÍROS BÕR

’T jelben csillog (homlok, orr és áll) és pattanásokra hajlamos. Túlzott a faggyútermelés. Másrészt a zsíros bõr jól hidratált, lassan öregszik,’vastag, és nem irritálódik. Ha szeretnéd megfelelõen ápolni a zsíros bõrt, használj hidratáló és fertõtlenítõ termékeket. Ne’használj olyat, amelyben alkohol van, mert az szárítja a bõrt és serkenti a faggyútermelést. Eredmény? Az aknás pattanások terjednek és gyulladást okoznak. Kozmetikusnál vegyél igénybe vegyi hámlasztókat. TCA és AHA savak jó választás.

KOMBINÁLT BÕR

Ez ’a normál és száraz bõr, (orca és halánték) valamint zsíros (homlok, orr, áll) bõr kombinációja. Ilyenkor a pattanások, mitesszerek és az irritáció gyakori. Hogyan kell ápolni a kombinált bõrt? Használjunk tisztító és hidratáló termékeket. Figyeljünk a mérsékletességre; gondoskodniuk kell a bõr zsíros, normál és száraz részeirõl is. Válaszd a Dermapen kezelést. Ezzel kollagént injektálnak a bõr alá, amivel gyorsabban javul.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük