Oops!…megint megcsináltam. Hogyan hozzuk rendbe az elrontott alapozó árnyalatot?

Sziasztok, lányok! A mai poszt pillanatnyi szükséglet miatt készült. Minden érdeklődőt arra bíztatok, hogy olvassa el a cikket.

Néhány nappal ezelőtt a drogériában vásároltam. Szem alatti krémet, hidratáló arcmaszkot és…. alapozót vásároltam, aminek az árnyalata mégsem lett jó számomra. Sárgás hatást keltett, szárította a bőröm és a pórusok még láthatóbbak voltak. Ennél rosszabb pedig az volt, hogy nagyon nehéz volt egyenletesen eloszlatni. Nyílván, amikor a boltban kipróbáltam úgy tűnt, hogy az árnyalat megfelel, de amikor otthon, természetes fény alatt újra felvittem….tragikus volt! Szerintem nem kell tovább taglalnom, mennyire dühös voltam. Fogadok, azt hiszitek, hogy azonnal kidobtam. Éppen ezen voltam, amikor eszembe jutott egy elképesztő ötlet, aminek köszönhetően megoldottam a problémámat.

Megpróbáltam felvilágosítani az alapozó árnyalatát és könnyebbé tenni az állagát. Talán a legjobb megoldás, ha a folyadékot hidratáló krémmel keverjük. Ezúton 2 az 1-ben kozmetikumot kapunk. A második, egyformán népszerű módszer a smink primer használata. Némelyikük valóban meglepő hatást fejt ki. Például kiemelnek, mattosítanak vagy világosítják az arcszínt. Sajnos be kell ismernem, hogy ezek az „életmentő” módszerek nem hozták meg a kívánt eredményt. Ezért más, jobb megoldásokat kerestem.

A megoldások legolcsóbb változata a kozmetikumok mintája. Nyílván, azokat a színeket vásároltam, amelyek megfelelnek az arcszínemnek. Alapozóval használva, különböző árnyalatokat kaptam. Csak egy kis adagot vettem a mintából, összekevertem az alapozóval és kis, műanyag palackba öntöttem. Utána felvittem az ‘új’ alapozót az arcomra. Fontos, hogy az alapozót ne tegyük a kezünkre, mert szinte biztos vagyok benne, hogy úgy nem tetszene az árnyalat.

Mindent összevetve, az alapozó árnyalatának megjavítása úgy lehet sikeres, ha keverőket használunk. Ezek speciális kozmetikumok, amelyek melegebb vagy hidegebb árnyalatokat hoznak az alapozónak. Szerintem, az ilyen készítmények legszélesebb kínálatát a NYX kínálja. A márka Pro Foundation Mixer terméke hat különböző keverőből és különböző árnyalatokból áll. Az alapozómat meleg és világos barna árnyalattal kevertem. Eredmény? Olyan volt, mintha lottón nyertem volna! Sosem nézett ki jobban az arcom! Mindenkinek ajánlom ezt a megoldást!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük