Milyen szép virág! Oroszlánszáj és jellemzői

Ha egy őrült romantikus vagy, aki szeret a réten futni és virágokat gyűjteni – neked ajánlom. Állj meg egy pillanatra, nézd meg közelebbről a körülötted lévő virágokat, és készíts magadnak egy herbáriumot, mert lehet, hogy a leghatékonyabb kozmetikum épp melletted van!

Ma szeretném bemutatni az Oroszlánszáj növényt, ami egy kis virág és sokak udvarában nő. Ez egy szokatlan növény, amely a Földközi-tenger térségéből származik. Kis-Ázsiában is nő. Fogadok, hogy többször is elmentél mellette, de nem vetted észre, és ha igen, akkor sem gondoltál arra, hogy jótékony szépítészeti tulajdonsága lehet. Pedig igen is van!

Szia, kicsi virág, mutasd, mi van benned 😉

Az Oroszlánszáj a flavonoidok, illóolajok, antocianinok és ásványi sók értékes forrása. Ami a magokat illeti, ezek EFA-ban – esszenciális zsírsavban gazdagok.

A növény nyersanyaga a gyógynövény, a mag és a virág. Szeretnél egy érdekes tényt hallani e növényről? Őszintén én sem tudtam róla, és számomra is meglepő volt. Kiderült, hogy létezik Oroszlánszáj olaj, amely Oroszlánszáj (Antirrhinum majus) Magolaj néven ismert.

Több ezer cikket olvastam erről a növényről, tevékenységéről, jellemzőiről és így tovább. Most itt ülök a laptopom előtt és azon gondolkodom, hogy megéri-e megvenni az Oroszlánszáj olajt. Természetesen magam is elkészíthetném az infúziót, mert összegyűjthetem a virágokat, viszont nem tudok belőle olajt kinyomni (bárcsak).

Oroszlánszáj olaj – Milyen tulajdonságai vannak?

  • erős bőrtisztító hatású;
  • gyulladáscsökkentő hatása van;
  • kíméli a fájdalmat, ha kívülről használják;
  • hatékonyan hidratálja, táplálja és erősíti.

Az Oroszlánszáj olaj a haj kezelésére is használható, mivel körülbelül 80% zsírsavat tartalmaz: olajsavat (omega-9) és linolsavat (omega-6). Mint látható, ez egy nagyon hatékony olaj, amely magas és közepes porozitású hajat szolgál. Amint végre megkaparintom az olajt (még nem sikerült megtalálnom, bár minden online öko boltokban kerestem), beszámolók milyenek az Oroszlánolaj tulajdonságai!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük