Mi az a permanent makup és miért olyan kedvelt a hajvonás szemöldök?

Napjainkban a permanent makup közkedvelt divattá vált az emberek körében, mivel ezen technika segítségével könnyedén elérhető a tökéletes megjelenés, amit sokan megkövetelnek maguktól. A permanens makup ahová speciális színezőanyagok és metszőeszközök segítségével applikálják, különböző alakban, szakaszokban, szálazásokban és mélységekben történő kiemelésével nagyobb erősítő hatást kelt. Az alábbiakban megvizsgáljuk, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak a permanent makupnak, elsősorban a hajvonás szemöldök esetében.

Mi a permanent makup?

A permanent makup más néven „semimély mikrotatúra” vagy „dermális színezés”. Ez egy olyan technika, amely életre szóló színezőanyagot juttat a bőrre, nagyon kicsi mélységben és apró szálak formájában, és a személy szemöldökét, szempilláit, és ajakhoz hasonló vonal formájában alkalmazzák. A technika elsődleges célja a szemöldök formájának és a szemek körvonásának kiemelése, és sokkal kifejezőbb, természetesebb megjelenést biztosít a szemöldökökhöz és a szempillákhoz. A színezőanyagok általában a bőr natív pigmentációjának a színével egyeznek meg, hogy természetesebb kinézetet biztosítsanak, de eltérő színeket is alkalmazhatnak, attól függően, hogy a befolyásoló faktorok miatt milyen színt szeretnénk elérni.

A hajvonás szemöldök miért olyan kedvelt?

A hajvonással megrajzolt szemöldökcél felnyitja a szemeket, finom ránc alakjának elmaszkolása, a szemöldökekhez képest nagyobb területet biztosító szemöldök pontosabb és dúsabb megjelenésével. Mivel a hajvonások vékonyak és természetes megjelenésűek, nagyon könnyű átjátszaniuk a legtöbb arcformát, és természetes, egyenletes vonalat biztosítva a szemöldök által elhatárolt vonalak között. Az így elért összhatás kifejezőbbnek tűnik, és még tökéletesebb árnyalatokat is megadhat; ez megmagyarázza, hogy miért ez a kedvelt szemöldökkialakítási technika.

A hajvonás szemöldök garantálja az egyenletes és természetes megjelenést, ami nagyon látványosan kiemeli az arcot. Az efféle arcmegjelenítés fantázia nélkül használva is növeli az arc szeplősségét, ami a szempillák vékonyságával és a szemöldök bájos alakjának hangsúlyozásával jár. Szintén fontos megemlíteni, hogy a hajvonás szemöldök lényegesen olcsóbb és könnyebb, mint a mikrodermotáció, ami szintén szemöldök alakítási szolgáltatást nyújt.

Előnyök és hátrányok

A permanent makupnak az előnyei között figyelemreméltó, hogy lehetővé teszi az azonnali és tartós megjelenést, és hosszú távú eredményeket biztosít. Mivel nincsenek szükséges ápolási eljárások, ez a technika általában nem igényel sok időt és eszközt, így időt takaríthat meg. A permanens makup használata sokkal biztonságosabb, mint a hagyományos szemöldök vonalazás, amikor az eszközök nem lett volna sterilizálva megfelelően. Ez a technika minőségi rajzot okoz, amelyek tartósak és szinte teljesen fájdalommentesek.

A hátrányok között meg kell említeni, hogy ez a technika rendkívül költséges, mivel általában egy magasan képzett szakembernek fel kell kérnie, hogy végezze a munkát. Vagyis az ár akár több ezer forint is lehet. Emellett gyakori, hogy komoly allergiás reakciók fordulnak elő, ha a színezőanyagot összetévesztik más anyaggal, ami nagy mértékben megnöveli a szövődmények kockázatát.

Megfigyelések

A permanent makup használata előtt meg kell bizonyosodni arról, hogy a szakember képzett-e és jól képzett-e a technika kivitelezéséhez. Az előhozzá kapott információkat gondosan ki kell olvasni és meg kell magyarázni az esetleges mellék- és rövid távú hatásokat. Fontos, hogy a személy gondosan megvizsgálja a színezőanyag lépészetét és megfelelő tesztet kérjen, mielőtt alkalmazza a technikát a bőröre.

Az alkalom megtartásának költségei magukban foglalják az első kezelést és