Fiatalon Tartó Bőrápolási Tippek

A bőr korral változik, de ez a változás nemzeti elsősorban a bőrünk állapotától és az általunk használt bőrápolási rutintól függ. Minél jobban figyelünk bőrünkre, annál jobb eredményeket érhetünk el hosszú távon. Íme néhány bevált tipp a bőr fiatalon tartásához.

Hidratálás

Ez az egyik legfontosabb dolog, amiben fektetnünk kell, ha egészséges és jó állapotú bőrt szeretnénk. Beleértve azt a tényt is, hogy rendszeresen fogyasszunk vizet. A bőr, melyet megfelelően hidratálnak, egészségesebbnek és fiatalabbnak néz ki azáltal, hogy megőrzi rugalmasságát, támogatja a sejtek regenerálódását és csökkenti a ráncok megjelenését.

Alapos Arclemosás

Nem csak a hidratálás számít, ha fiatalságunkat meg akarjuk őrizni. Ugyanolyan fontos a bőr alapos tisztítása is. Minden este alkalmazza arclemosót, hogy megszabaduljon az elhalt bőrsejtektől, az olajoktól és a napi szennyeződésektől, amelyek eltömíthetik a pórusokat és bőrproblémákat okozhatnak.

Szolárium helyett önbarnító

A nap sugarai és a szoláriumok UVA és UVB sugarai általában súlyos bőrsérüléseket okoznak, és hosszú távon bőrrákot okozhatnak. Ha egyenletes és bronzos bőrt szeretne, válassza az önbarnítót. Sok önbarnító termék elérhető a piacon, amelyek szépen, természetesnek tűnő barnaságot biztosítanak anélkül, hogy károsítanák a bőrt.

Ügyeljen a táplálkozásra

Megfelelő táplálkozás nélkül szinte lehetetlen egészséges bőrt fenntartani. A bőr ugyanis elsősorban a belőlünk származó ásványi anyagokra, vitaminokra és tápanyagokra támaszkodik.

Használjon napvédő terméket

Még ha az adott nap nincs is erős napsütés vagy tiszta az ég, a bőrnek védelemre van szüksége az UV sugarak ellen, melyek felelősek az öregedési folyamatokért. Mindig használjon legalább SPF 30-as fényvédőt, télen is.

Az alvás fontossága

Az elegendő alvás bőrrajzolási minőségét is javíthatja. A test és az elme pihenése mellett az alvás lehetővé teszi a sejteknek, hogy regenerálódjanak és megújuljanak, ami csökkenti a fáradtság jeleit és a bőr öregedését.

Fogyasszon zöldséget és gyümölcsöt

Ez az étkezési forma sok természetes antioxidánst tartalmaz, amelyek segítenek felvenni a harcot a szabad gyökökkel és lassítani az öregedési folyamatot.

A rendszeressportolás

A fizikai tevékenység nem csak a testet, de a bőrt is fitten tartja. A sport gyorsítja a vérkeringést, ami segít eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből, beleértve a bőrt is.

Végül, de nem utolsósorban, sose feledje, hogy kezdje el korán az anti-aging rutint! Sokkal könnyebb megelőzni a ráncokat és a finom vonalakat, mint eltűntetni őket.