A hajam növekedését, hogyan segítettem elő? A hajam növekedését, hogyan segítettem elő?

Az egyik legfontosabb dolog, melyet meg kell tenni, ha hosszú és egészséges hajat szeretnénk, az, hogy gondoskodni sürgősséggel meg kell növelni hajnövekedésünket. A hajtermészetes nővését lassú mértékben végzi, és a megfelelő ápolási eljárásokkal segíthetjük elő, de el fog tartani egy kis idő, amíg valóban ugyanazokat a hajformát és hibátlan állapotot élvezhetjük, amiket szeretnénk.

Megfelelő táplálkozás

Az alapvető fontosságú, hogy legyen egy egészséges táplálék. Fontos megértetni, hogy a haj államával kapcsolatban az, amit megeszünk nagyban befolyásolja. A vas, a cink és a fehérjék hiánya megakadályozza a haj növekedését. Növelje a sajt, a diófélék, a tojás, a mák, a szárított sárgabarack, a hal, az olajos magvak és a tejtermékek fogyasztását. Ezek tele vannak olyan tápanyagokkal, amelyek megkövetelik a haj kialakítását és egészségét. Jobb, ha tudatosan megyünk, amikor ezeket az ételeket fogyasztjuk, és átlépünk egy egész évi táplálkozási programba, ami javítani fogja a haj egészségét és külső megjelenését.

A haj ápolása

Egyesek azt mondják, hogy ne mossuk a hajunkat minden nap. Valójában ez csak annyiban igaz, hogy minden nap ne használjuk a hajmosáshoz szükséges kozmetikákat. A természetes olajok termelékenysége a fejbőrön minden nap megmarad, és rendszeres hajmosásokkal eltávolíthatjuk azokat. Ez segíteni fog a növekedésben. Amikor a hajmosáshoz kozmetikumokat használ, meg kell erősítenie őket, és olyanokat kell választania, amelyek erősítik a hajat a kóros behatásoktól – hidratálják és táplálják a hajat.

A helyes hajszárító használata

A hajszárítás is növeli a haj növekedését. Ha a hajmosás után szárítjuk a hajat, helyesen használjunk hajszárítót. Ehelyett használhatunk szárító nélküli hajformázókat. Eazek segítenek a haj ápolásában, míg a hajszárító károsíthatja a hajat, ha túl sok ideig használják. Fontos, hogy megfelelő helyen használjuk őket, és kímélő módú használatot alkalmazzunk. A rendszeres hajszárítás csökkenti a növekedést, ezért csak akkor használjuk, ha szükséges.

Kerámia hajsütő készítése

A kerámia hajsütő használata nagyon fontos szerepet játszik a haj növekedésében. A kerámia hajsütő a legjobb hajsütő eszköz a hajnövekedés szempontjából. Ez olyan, mint egy hőmérő, amely egyenletesen osztja el a hőt a hajon. A kerámia segít megőrizni a haj energizálását, ami elősegíti a növekedést. A kerámia hajsütők tökéletes eszközök a hajját</p>

Masszírozza a fejbőrt

A fejbőr masszírozása kiváló módja annak, hogy serkentse a hajnövekedést. Segítheti a tápanyagok felvételét a fejbőrbe. Amikor a fejbőröd masszírozod, a vérkeringés javul, és ez elősegíti a fejbőr és haj egészségét. Azonban, hogy megállapítsuk, hogy melyik módszer működik legjobban, meg kell próbálnunk többféle módszert. Zuhanykezelés közben is alaposan masszírozhatja a haját, mely elősegíti a haj gyökereinek mobilizálását. Ez segít kondicionálni a hajat és növeli a haj növekedését.

A hajformázás elkerülése

Tartsd távol a hajformázást a hajból. Amikor a haját húznia, lógassák, válasszák, fonják stb., ez sokkal nagyobb terhelést jelent a hajra, és ez megakadályozza a növekedést. Különösen fontos, hogy meg kell kerülni a hevített eszközök használatát, mint a hevített fogkefék, a hevített göndörítők és a hevített tincsek. Ezek sokkal több stresszt okoznak a hajnak, mint a hideg hajformázás.

Alvás és pihenés

Az alvás és pihenés is növelheti a haj növekedését. Az alvás fontos szerepet játszik a haj egészségének megő